Hammaslääkärikeskuksemme palvelut
Hammaslääkäri-
keskuksemme palvelut
Monipuoliset palvelumme kattavat niin perustarkastukset ja paikkaushoidot kuin vaativammat erikoistoimenpiteet, kuten implantit, hampaiden valkaisu ja purennan kuntoutus.
Olemme erikoistuneet lempeään hoitoon.
Hammastarkastuksen tarkoituksena on kartoittaa kokonaisvaltaisesti suun kunto. Tarkastuksessa pyritään löytämään välitöntä korjausta vaativat asiat kuten paikattavat reiät. Sen lisäksi käymme aina hammastarkastuksessa läpi esimerkiksi:
- Suun kudokset
- Purentaan vaikuttavat tekijät
- Leukanivelten liikkuvuus
- Hammaskivi ja ientaskut
- Hampaiden kuluminen
- Potilaan omat huolet tai kysymykset
Toimenpiteenä tarkastus on kivuton ja se tehdään aina sinun ehdoillasi.
Meillä voit halutessasi yhdistää tarkastuksen esimerkiksi hammaskivenpoistoon, jolloin erillistä suuhygienistin aikaa ei tarvita.
Hammastarkastuksesta paras hyöty saadaan, kun se suoritetaan säännöllisesti. Juuri sinulle sopivan suositusvälin saat tietää hammaslääkäriltäsi. Jos edellisestä kerrasta on pidempi aika, ei siitä tarvitse meillä koskaan kantaa huolta. Meille saa aina tulla juuri sellaisena kuin on.
Kaikki hammaslääkärimme hoitavat myös hammashoitopelosta tai -jännityksestä kärsiviä potilaita päivittäin, eikä siitä koidu meillä mitään erillisiä kustannuksia.
Hammasta paikataan yleensä silloin, kun hampaasta on löytynyt kariesta. Karies on saattanut löytyä vaikkapa tarkastuksen yhteydessä tai sen seurauksena, että hammas on alkanut oirehtimaan esimerkiksi vihlomalla tai särkemällä. Paikkamateriaalina käytetään useimmiten ns. yhdistelmämuovia, josta saadaan kauniita, oman hampaan värin ja muotojen mukaan tehtyjä paikkoja. Tarvittaessa mm. amalgaamiakin voidaan käyttää jos potilas on esimerksi muoville allerginen.
Juurihoito tulee kyseeseen silloin, kun hampaan juuret ovat tulehtuneet ja hammas halutaan säilyttää. Juurihoidon saattaminen alusta loppuun edellyttää yleensä 1-3 hammaslääkärikäyntiä. Pääpiirteissään juurihoidon normaali kulku koostuu juurikanavien avaamisesta ja puhdistamisesta, laajentamisesta ja lopulta täyttämisestä. Hoitokäyntien määrän sanelevat monet tekijät, kuten hammasytimen kunto ja juurikanavien ahtaus.
Tärkeä tekijä juurihoidon suhteen on myös se, mistä hampaasta on kyse. Etuhampaat ovat esimerkiksi yleensä teknisesti helppoja juurihoidettavia siksi, että niillä on usein vain yksi suora juurikanava. Sen sijaan taakse sijoittuvat hampaat sisältävät useita juurikanavia, jotka ovat yleensä myös muotonsa puolesta hankalampia hoitaa. Juurihoidon kaikki vaiheet ovat välttämättömiä. Jos juurihoitoa ei tehdä loppuun asti, tulehdus palaa takaisin. Käytössämme on perinteisen manuaalisen hoidon lisäksi myös koneellinen juurihoito.
Hampaanpoisto tulee kyseeseen lähinnä silloin, kun hammas on niin huonokuntoinen että sitä ei enää pystytä pelastamaan. Poistoa pyritään yleensä välttämään viimeiseen asti. Hampaan poistaminen saattaa vaikuttaa esimerkiksi purentaan.
Hampaanpoiston vaikeusasteeseen ja sen vaatimaan aikaan vaikuttavat mm. hampaan juurten määrä, muoto ja hampaan kasvusuunta. Etuhampaan poistaminen on yleensä huomattavasti helpompaa ja nopeampaa kuin takahampaiden.