Protetiikka

Tarjontaamme kuuluvat mm. seuraavat palvelut:

paikkaus- ja juurihoidot
proteettiset hoidot, kuten irto- ja osaproteesit, implantit ja laminaatit
purentakiskot
iensairauksien hoito
leikkaukselliset poistot ja muut kirurgiset toimenpiteet
pelkopotilaiden hoito
päivystysaikoja

Proteesit

Hammasproteeseja on kahdenlaisia: kiinteitä ja irrallisia. Kiinteisiin ratkaisuihin lukeutuvat kruunujen ja implanttien lisäksi sillat, joilla voidaan korvata yksi tai useampia hampaita pysyvästi. Kiinteää proteesia ei voida irrottaa suusta itse, kun taas irtoproteesi voidaan nimensä mukaisesti irrottaa esimerkiksi puhdistusta varten. Kiinteillä proteeseilla voidaan korvata joko yksittäisiä hampaita tai hammasryhmiä, ja ne voidaan kiinnitettää joko omiin hampaisiin tai implantteihin. Irtoproteeseja on myös kahdenlaisia: koko- ja osaproteeseja. Kokoproteesit voidaan ottaa käyttöön silloin, kun omia hampaita ei ole enää ollenkaan jäljellä, kun taas osaproteeseilla korvataan puuttuvia hampaita käyttäen olemassa olevia terveitä hampaita proteesien tukena. Proteettisia ratkaisuja suunniteltaessa ensimmäinen askel on konsultaatio. Proteesien hinnat vaihtelevat materiaaleista ja valitusta ratkaisusta riippuen erittäin paljon.

Kruunuksi kutsutaan hampaan näkyvää osaa. Juurten ollessa hyvässä kunnossa voidaan tämä osa korvata keinotekoisella kruunulla. Kruunu voidaan rakentaa monesta erilaisesta materiaalista, kuten esimerkiksi posliinista.

Kruunun hintaan vaikuttaa eniten se, mistä materiaalista se rakennetaan. Tämä on pitkälti potilaan oma päätös.
– Implantti tarkoittaa keinojuurta, joka on valmistettu titaanista. Tähän keinojuureen voidaan kiinnittää kruunu, proteesi tai silta, ja se istutetaan leukaluuhun. Keinojuuri voi siis korvata yhden hampaan tai toimia tukipilarina silloin, kun hampaita puuttuu useampi.

Implanttista kiinnostuneen ensimmäinen askel on implanttikonsultaatio. Tässä tapaamisessa erikoislääkäri tarkastaa onko implantin laittaminen mahdollista ja kertoo potilaalle mitä siihen hänen kohdallaan liittyy.

Keraamiset laminaatit

Tässä menetelmässä etuhampaiden kärki ja etupintakerros korvataan kauniilla posliinipinnalla. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa ja hoito valmistuu n. viikossa. Sillä välin, kun hammaslaboratorio valmistaa laminaatit, on hampaiden suojana tyydyttävän esteettiset väliaikaiset laminaatit. Laminaatit soveltuvat tilanteisiin, joissa halutaan korjata lieviä etuhampaiden asentovirheitä sekä vaikeitakin värivirheitä.